Poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au aplicat amenzi  de aproximativ 2.500 de lei
Astăzi, 28 aprilie a.c., în intervalul orar 11:00-13:00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune pe DN 1 în localitatea Bărcăneşti, pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier public de mărfuri şi de persoane, dar şi pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă rutieră. 
 
În acest context au fost controlate 40 de autoturisme, ocazie cu care au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, dintre care, 4 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 
 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 2.500 de lei. 
 
Exemple: 
 
1. În timp ce acţionau cu aparatul radar pe Drumul Naţional 1, în localitatea Bărcăneşti, aparatul a înregistrat un conducător auto, în vârstă de 28 de ani, care circula cu o viteză de 102 km/h( +32 km/h peste limita legală). 
 
2. Un alt conducător auto, în vârstă de 52 de ani, în timp ce se afla la volanul unui microbuz de transport persoane a fost înregistrat de aparatul radar conducând cu viteza de 63 km/h în aceeaşi localitate (+13 km/h peste limita legală). 
 
Recomandări privind circulaţia pe drumurile publice:
- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi trafic!
- Nu va angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! 
- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule! 
- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! 
- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv.  
 
Îndemnăm conducătorii auto să manifeste responsabilitate, să respecte normele rutiere în vigoare, pe ceilalţi participanţi la trafic şi indicaţiile poliţiştilor..
 
Sursa:IJP Prahova