Poliţiştii prahoveni au constat alte infractiuni la regimul rutier
La data de 21 aprilie a.c.,  în jurul orei 16:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Aluniş, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic au oprit, pentru control, pe DJ 101 T, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comună. 
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
 
Ba mai mult, cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-suspendat, fiind depistat cu o seară în urmă de poliţiştii oraşului, circulând cu o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe şi conducere fără permis de conducere.  
 
 
La data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 1.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcţia DN 1 către Bulevardul Nicolae Bălcescu. 
 
Întrucât la înmânarea documentelor, bărbatul în vârstă de 37 de ani, din comuna Băneşti emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. 
 
Ulterior a fost condus la o unitate medicală unde cu consimţământul acestuia i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
 
Sursa:IPJ Prahova