Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţiştii prahoveni în ultimele 24 de ore
La data de 20 aprilie a.c.,  în jurul orei 10:00, în timp ce desfăşurau activităţi de control în trafic pe strada Republicii, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 26 de ani, din comuna Filipeştii de Pădure. 
Întrucât bărbatul manifesta un comportament ciudat, a fost testat cu aparatul DrugTest, ocazie cu care a fost înregistrat un rezultat pozitiv privind prezenţa unor substanţe ce pot avea efecte psihoactive în organism, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
 
La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 15:15, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serivicu, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe strada General Vasile Milea, din direcţia Bulevardului Republicii către strada Emil Zolla. 
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din municipiul Ploieşti, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că numerele de circulaţie provizorii figurează ca fiind expirate. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
La data de 20 aprilie a.c.,  în jurul orei 17:00, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au observat cum, la vederea echipajului de poliţiţie, un conducător auto a efectuat brusc manevra de întoarcere. 
Poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit la scurt timp, ocazie cu care a fost identificat conducătorul autoturismului în persoana unui tânăr în vârstă de 21 de ani din comuna Călugăreni. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-SUSPENDAT.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
La data de 20 aprilie a.c.,  în jurul orei 22:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Aluniş, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic au oprit, pentru control, pe DJ 101T, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comună. 
Întrucât la înmânarea documentelor solicitate, bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
 
La data de 20 aprilie a.c.,  în jurul orei 23:30, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în municipiul Ploieşti, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au oprit, pentru control, pe strada Malu Roşu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Măneşti. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto ilustrativ