Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a organizat pelerinaje, la bisericile şi mănăstirile din judeţul Prahova
Apropierea sărbătorilor pascale reprezintă o perioadă marcată de o puternică încărcătură emoţională pentru persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate. În această perioadă Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou şi-a propus organizarea unor pelerinaje, la bisericile şi mănăstirile din judeţul Prahova.
 
Astfel, în data de 17 aprilie a fost organizată o vizită la Biserica Sfinţii Voievozi din localitatea Târgşoru Nou pentru asistarea la slujba organizată în Duminica Floriilor, iar în data de 20 aprilie a fost organizat un pelerinaj la Mănăstirea Turnu, din localitatea Târgşoru Vechi.
 
La activităţile religioase au participat 30 de persoane private de libertate, clasificate în regim semideschis şi deschis. Acestea au avut ocazia atât de a vizita biserica şi mănăstirea, cât şi de a asista la serviciile religioase derulate.
 
Totodată, în această perioadă preoţii voluntari colaboratori desfăşoară slujbe religioase şi sesiuni de informare a persoanelor private de libertate cu privire la importanţa sărbătorilor religioase şi a semnificaţiei acestora.
 
Implicarea persoanelor private de libertate în activităţi de promovare a tradiţiilor româneşti şi a obiceiurilor contribuie nu doar la cunoaşterea semnificaţiilor religioase şi morale ale acestora, ci mai ales la valorizarea unor norme creştine, la cultivarea bunătăţii, a generozităţii şi a recunoştinţei faţă de semeni.
 
Sursa:Comunicat Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou