Poliţiştii prahoveni au organizat şi desfăşurat activităţi preventive, premergătoare Sărbătorilor Pascale
Poliţiştii prahoveni  au organizat şi desfăşurat activităţi preventive, premergătoare Sărbătorilor Pascale
 
În perioada 19-20 aprilie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au organizat şi desfăşurat activităţi preventive, premergătoare Sărbătorilor Pascale, în pieţele şi în zonele aglomerate din municipiul Ploieşti având ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare privind riscurile specifice acestei perioade. 
 
Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au purtat discuţii cu persoanele în vârstă, cărora li s-au amintit principalele moduri de operare folosite de infractori, dar şi măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte, aceştia primind pliante vizând prevenirea furturilor din locuinţe, cât şi prevenirea înşelăciunilor. 
 
Tinerii cetăţeni au fost informaţi despre fraudele informatice prin intermediul platformelor electronice de comerţ. Accentul în discuţii a fost pus pe necesitatea păstrării discreţiei privind datele personale, în special cele referitoare la contul bancar. 
Totodată, aceştia au fost sfătuiţi să manifeste prudenţă maximă atunci când efectueză cumpărături online. 
 
În continuare vor fi desfăşurate astfel de acţiuni în pieţe şi târguri pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă în rândul cetăţenilor.
 
Sursa:IJP Prahova