IJP PRAHOVA.COMUNICAT DE PRESA.13 aprilie 2022
Cercetaţi pentru furt calificat şi distrugere
 
La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Comarnic, în urma investigaţiilor şi verificărilor efectuate, în cadrul unui dosar penal, pentru furt calificat şi distrugere, au identificat persoanele bănuite, ca fiind 2 minori, cu vârstele de 14 şi 15 ani.
 
În fapt, la data de 9 aprilie a.c., la sediul unităţii s-a prezentat un bărbat, care a sesizat faptul că, persoane necunoscute i-ar fi pătruns în locuinţa de vacanţă, din oraşul Comarnic, de unde ar fi sutras un calorifer, un set de boxe audio, 3 camere de supraveghere video şi 2 sticle cu băuturi alcoolice, totodată distrugând mai multe bunuri.
 
Cei doi minori,  din oraşul Comarnic au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, iar în urma audierilor aceştia au recunoscut faptele comise, prejudiciul cauzat fiind recuperat în proporţie de 70%.
 
În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi distrugere.
 
Dosar penal pentru abuz de încredere prin fraudarea creditorilor
 
Tot ieri, 12 aprilie a.c., şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, în urma investigaţiilor şi verificărilor efectuate, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor au identificat persoana bănuită,  ca fiind vorba de un tânăr, de 24 de ani.
 
În fapt la data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie, cu privire la faptul că, o persoană necunoscută ar fi alimentat cu carburant un autoturism, dintr-o staţie peco, din municipiul Câmpina, după care a plecat şi nu a achitat contravaloarea produsului.
 
Tânărul din comuna Filipeştii de Târg a fost condus la unitatea de poliţie, unde a recunoscut fapta comisă.
 
Prejudiciul cauzat, în valoare de 200,92 de lei a fost recuperat în totalitate.
 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor. 
 
Depistat la volan sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv
 
La data de 12 aprilie a.c., în jurul orei orei 8.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Oituz, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani.
 
Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament haotic, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezenţa în organism, a unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, sub influneţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
 
Foto ilustrativ