ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 13 aprilie 2022

În perioada 12 – 13 aprilie, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 34 misiuni din care 15 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 17 cazuri SMURD şi 2 activităţi de îndrumare şi control.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 20 de persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă. Echipajele de pompieri au acţionat pentru lichidarea a 4 incendii izbucnite la locuinţe şi arderi necontrolate (vegetaţie uscată şi gunoi menajer). Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 4 accidente rutiere în urma cărora o persoană a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

O secundă poate ar fi făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte, dar, din păcate, timpul nu poate fi dat înapoi ...

Un bărbat în vârstă de 48 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de un copac într-o exploataţie forestieră din satul Schiuleşti, comuna prahoveană Izvoarele. Alarma s-a dat marţi, 12 aprilie, în jurul orei 12:02. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate echipaje specializate, respectiv două autospeciale de serviciu, o autospecială de stingere a incendiilor de pădure şi un UTV.

Echipajele de salvatori au depus eforturi considerabile pentru a ajunge la victimă, pe un teren greu accesibil fiind nevoiţi să se deplaseze pe jos, pe o distanţă de aproximativ 2 km. Bărbatul a fost găsit în stop cardio-respirator, ulterior supus manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat.

Într-o clipă, un destin a avut un sfârşit tragic

Un şofer de 21 de ani a decedat şi un altul de 39 de ani a fost grav rănit în urma unui accident rutier petrecut pe un drum judeţean din comuna Scorţeni sat Bordenii Mici. În impact au fost implicate două maşini, ambii şoferi rămânând încarceraţi.

Salvatorii au acţionat pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate în cel mai scurt timp posibil, însă din păcate pentru tânărul de 21 de ani nu s-a mai putut face nimic. Cealaltă victimă de 39 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD, cu multiple traumatisme şi fracturi, fiind transportată de urgenţă în capitală.

Pentru gestionarea incidentului rutier la faţa locului au acţionat o autospecială de stingere cu echipamente specifice de descarcerare, o descarcerare şi două ambulanţe SMURD.

Foto ilustrativ