Infracţiuni la regimul rutier, constate de poliţiştii prahoveni
 
La data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 07:30, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Găgeni din municipiu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Filipeştii de Pădure.
 
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că numerele de circulaţie provizorii figurează ca fiind expirate din luna martie 2022.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 12:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi despre faptul că, pe DN 1 A, dinspre Vălenii de Munte către Ploieşti se deplasează un autoturism al cărui conducător auto s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
În baza sesizării au fost efectuate verificări în vederea depistării autoturismului în cauză, acesta fiind oprit la scurt timp pe DN 1 A, în zona km 93+500.  
 
Cu ocazia opririi, la volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 62 de ani din comuna Teişani, care a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectu săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
 
Sursa:IJP Prahova/Politia Rutiera