BULETIN DE PRESĂ IPJ PRAHOVA.11 aprilie 2022
Bărbat reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat
 
La data de 10 aprilie a.c., în urma mai multor activităţi investigative, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia au reuşit identificarea şi depistarea unui bărbat bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat, faptă comisă cu câteva zile în urmă. 
 
În fapt, la data de 8 aprilie a.c., poliţiştii staţiunii au fost sesizaţi de către o femei din judeţul Dâmboviţa despre faptul că în perioada 4-8 aprilie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în curtea imobilului său din staţiunea Sinaia şi ar fi sustras dintr-o anexă, un generator electric, creând un prejudiciu de aproximativ 300 de lei. 
 
În urma verificărilor efectuate, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un bărbat în vârstă de 30 de ani din judeţul Dâmboviţa, faţă de care a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii staţiunii Sinaia. 
 
Prevenirea şi combaterea fenomenului de furt de gaze naturale, în atenţia poliţiştilore 10 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Floreşti au efectuat o acţiune, pe raza de competenţă, privind prevenirea şi combaterea fenomenului de furt de gaze naturale din reţeaua publică de alimentare.
În cazul acţiunii au fost verificate 12 imobile de pe raza comunei Filipeştii de Târg.
În urma activităţilor desfăşurate în colaborare cu reprezentanţi S.C. Distrigaz Sud Reţele au fost constatate 2 infracţiuni de furt de gaze, constând în aceea că proprietarii au modificat poziţia standard a plăcilor contor montate la imobilele în cauză, respectiv din poziţia verticală le-au poziţionat orizontal, astfel că plăcile contor nu au mai înregistrat consumul de gaze naturale.
În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale, conform Legii nr.123 din 2012, privind energia electrică şi a gazelor naturale.  
 
Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii prahoveni
 
La data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 15:30, poliţiştii din cadrulSecţiei Rurale de Poliţie  Puchenii Mari au fost sesizaţi despre faptul că, pe raza comunei circulă un autoturism al cărui conducător auto s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice. 
În baza sesizării au fost efectuate verificări în vederea depistării autoturismului în cauză, acesta fiind depistat şi oprit pe DJ 100 B, din satul Potigrafu.
 
Cu ocazia opririi, la volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 58 de ani din comuna Gorgota, care a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectu săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului. 
Seara trecută, în jurul orei 22:45, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au oprit, pentru control, pe strada 1 Mai din oraş, un autoturism condus de un bărbat. 
În momentul opririi regulamentare, poliţiştii au observat faptul că şoferul a făcut schimb de locuri cu pasagerul din dreapta, faţă, la volan, cu ocazia legitimării fiind identificat pasagerul, iar pe locul din dreapta, proprietarul autoturismului, un bărbat în vârstă de 36 de ani din comuna Iordăcheanu. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a reieşit faptul că bărbatul în vârstă de 36 de ani figurează cu permisulu de conducere suspendat. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere. 
 
Foto ilustrativ