IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.10 aprilie 2022
Bărbat reţinut de poliţişti pentru încălcarea ordinului de protecţie
 
La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 20.30 poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie rurală Apostolache au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie din comuna Sângeru, cu privire la faptul că fratele acesteia ar fi încălcat ordinul de protecţie, dispus de Judecătoria Ploieşti. 
 
În baza sesizării s-a constituit echipa operativă, care s-a deplasat la faţa locului, unde au identificat apelanta dar şi pe fratele acesteia, care a declarat faptul că a venit la domiciliul mamei sale, pentru a căuta băuturi alcoolice.
 
În urma unei sentinţe civile emisă de Judecătoria Ploieşti s-a stabilit ca pentru o perioadă de 6 luni, bărbatul să evacueze temporar locuinţa familiei şi să păstreze o distanţă de 10 metri faţă de reclamantă. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a ordinului de protecţie şi ameninţare. 
 
În urma probatoriului administrat, bărbatul în vârstă de 49 de ani, din comuna Sângeru a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet competente, pentru luarea unei alte măsuri preventive.
 
Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii prahoveni, pe raza judeţului
 
La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 10.50, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN1A în comuna Lipaneşti s-ar fi produs un accident de circulaţie, soldat cu pagube materiale. 
 
Din primele verificări a reieşit faptul că, un bărbat în vârstă de 66 de ani, din comună a condus un vehicul cu un motor confecţionat artizanal neînregistrat/neînmatriculat, pe strada Florilor şi ajungând la intersecţia cu DN1A ar fi intrat în coliziune, cu un alt autoturism, condus tot de un bărbat, în vârstă de 55 de ani.
 
În cauză,  a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
 
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ceptura în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza comunei, au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din municipiul Ploieşti.
 
Întrucât bărbatul manifesta un comportament haotic, poliţiştii l-au condus la spital pentru prelevare de mostre biologice, unde rezultatul a indicat prezenţa în organism, a unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
 
Tot ieri, 9 aprilie a.c., în jurul orei 17 30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.9 de poliţie rurală Puchenii Mari, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comună, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiul Bucureşti. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
 
 
În jurul orei 21.40, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în oraş, au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din oraşul Vălenii de Munte. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
La data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 2.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au oprit pentru control, un autoturism, care circula din direcţia Carol I către strada Zorilor. 
Întrucât, tânărul în vârstă de 21 de ani, avea un comportament haotic, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezenţa în organism, a unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice. 
Şi în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.