Buletin de presă IJP Prahova.  8 aprilie 2022
2 bărbaţi reţinuţi de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat 
 
La data de 7 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi, în urma cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal, deschis pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au reţinut pentru 24 de ore, 2 bărbaţi cu vârstele de 40 respectiv 51 de ani, ambii din comuna Iordăcheanu. 
În fapt, persoane necunoscute, în data de 22 spre 23 martie a.c. şi în data de 29 spre 30 martie a.c., ar fi sustras 40 de şpalieri din beton, de pe un teren cultivat cu viţă de vie, ce aparţinea unei persoane din oraşul Urlaţi.
În baza probatoriului administrat, în cursul zilei de astăzi, cei doi bărbaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil, pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
Bărbat de 32 de ani cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de furt
 
Tot ieri, 7 aprilie a.c., în jurul orei 12.40, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Gura Vadului au fost sesizaţi de către un bărbat, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că în perioada 26 martie -7 aprilie a.c., persoane necunsocute i-ar fi sustras de pe un teren viran, situat în satul Gura Vadului, 195 de şpalieri din metal, depozitaţi în urma unor defrişări.
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au stabilit că societatea a defrişat o suprafaţă de 5 hectare de viţă de vie, iar şpalierii din metal au fost depozitaţi pe un teren viran din apropiere, urmând a fi transportaţi ulterior la sediul instituţiei. 
În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită, ca fiind vorba de un bărbat,  în vârstă de 32 ani, din com Sîngeru care ar fi vândut cei 195 de şpalieri din metal, la mai multe persoane din comună.
Prejudiciul  de aproximativ 3.000 de lei a fost recuperat în totalitate.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Postului de Poliţie Gura Vadului, sub aspectul săvârşirea infracţiunii de furt.
 
Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii prahoveni, pe raza judeţului
 
La data de 7 aprilie a.c., în jurul orei 13.10, poliţiştii Secţiei  de Poliţie Rurală Valea Călugărească  în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Corlăteşti, au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Berceni.
 
Întrucât conducătorul autoutilitarei a declarat verbal că nu are asupra sa nici un act, poliţiştii au procedat la verificarea acestuia în bazele de date, stabilind că este deţinător de permis de conducere, dar figurează cu restricţii – Suspendat. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
Tot ieri, în jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că, un autoturism este condus pe raza comunei Brebu, către municipiul Câmpina, de o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
În baza sesizării poliţiştii s-au deplasat în zona indicată şi au procedat la oprirea regulamentară a conducătorului auto, pe strada Calea Doftanei din municipiul Câmpina.
Întrucât conducătorul auto, în vârstă de 64 de ani din municipiul Câmpina emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,94 Mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală de specialitate în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau alte substanţe.
 
 
Noaptea trecută, în jurul orei 3.40, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier, au oprit pentru control, un autoturism, care circula pe bulevardul Independenţei, în oraşul Plopeni.
 
Conducătorul auto a fost identificat, în persoana unui tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Şoimari, care a prezentat pentru control certificatul de înmatriculare al autoturismului şi cartea de identitate, declarând că nu posedă permis de conducere.
 
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
Foto ilustrativ