Acţiune cu forţe mărite organizaţă de Serviciul Rutier Prahova pe raza întregului judeţ
În perioada 2-4 aprilie a.c., poliţiştii rutieri prahoveni au desfăşurat o acţiune cu forţe mărite pe raza întregului judeţ, atât în mediul urban cât şi în mediul rural la care au participat peste 140 de poliţişti, în vederea combaterii oricăror abateri săvârşite la regimul rutier, cu accent pe abaterile săvârşirite de biciclişti. 
 
În total, poliţiştii prahoveni au controlat aproximativ 1.130 de autovehicule, depistând 8 conducători auto care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, la volan, ocazie cu care au fost reţinute 8 permise de conducere.  
 
În acest context au fost aplicate 541 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 176.361 de lei. Pentru unele neregului constatate au fost reţinute şi 11 certificate de înmatriculare. 
 
100 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate bicicliştilor, 31 dintre acestea fiind aplicate pentru alcool. 
 
Acţiunile în vederea prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere sunt desfăşurate zilnic de polişitii rutieri prahoveni, pe raza judeţului, în vederea identificării persoanelor care comit abateri la regimul rutier, fie că vorbim de contravenţii sau de infracţiuni contra siguranţei traficului.
 
Sursa:IPJ Prahova