RAR interzice geamurile fumurii la taxiuri
Comunicat RAR. 
Suntem vigilenţi şi în ceea ce priveşte activitatea de taxi pe drumurile publice.
 
Conform legislaţiei în vigoare, (Legea 66/23.03.2022 publicată în M.O. 283/2022) Registrul Auto Român NU emite certificatul de agreare taxi dacă maşinile în cauză au pe geamuri folii sau alte tratamente chimice (vopsea) care obturează vizibilitatea. 
Există însă şi particularitatea ca geamurile laterale spate şi luneta, care NU fac parte din câmpul principal de vizibilitate, să poată avea o transparenţă mai redusă, însă doar dacă geamul respectiv a fost omologat ca atare de fabricant. 
Ca sa fiţi siguri că geamurile mai închise la culoare ale taxiului (menţionate mai sus) sunt în regulă şi nu vor face obiectul respingerii maşinii la inspecţia RAR, asiguraţi-vă că au imprimate din fabricaţie caracteristicile V43R (marcajul ştanţat care atestă că geamul este conform) 
Mai pe scurt, este în regulă cu geamuri fumurii pe lateral spate şi lunetă doar daca au marcajul V43 R şi doar dacă NU sunt aplicate folii peste geam, fie ele şi certificate!
 
În caz contrar, RAR sancţionează orice abatere în privinţa vizibilităţii, dacă maşina este trasă pe dreapta de poliţie, la un control în trafic sau dacă vă prezentaţi la sediile Registrului cu prilejul oricărei verificări. Toate detaliile menţionate sunt valabile doar pentru activitatea de taximetrie!