IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.25 martie 2022

Bărbat cercetat pentru săvârşirea înfracţiunii de furt

 

La data de 24 martie, în jurul orei 18.00, poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat din municipiul Ploieşti, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00-17.30, autori necunoscuţi i-ar fi sustras din incinta soicetăţii comerciale, pe care o administrează, două panouri metalice.

 

În urma verificării şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat la scurt timp persoana bănuită, ca fiind un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din municipiul Ploieşti.

 

Bărbatul în cauză, a fost condus la sediul unităţii de poliţie unde recunoscut comiterea faptei, precizând că cele două panouri le-a dus la un centru de colectare fier.

 

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

 

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 de poliţie Ploieşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 

Depistat la volan cu permis de conducere reţinut

 

Tot ieri, în jurul orei 18.00, poliţiştii secţiei de politie rurală Floreşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza satului Filipeştii de Târg, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DJ 101I pe direcţia Filipeştii de Târg-Filipeştii de Pădure.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că la volanul autoturismului se afla un tânăr în vârstă de 25 de ani, din oraşul Băicoi, care avea permisul de conducere reţinut din luna ianuarie a anului 2021.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice unui vehicul de către o persoană al cărui drept de a conduce i-a fost suspendat.

Depistat la volan sub influenţa substanţelor psihoactive

 

În jurul orei 20.00, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani din municipiul Ploieşti.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv.

 

Acesta a fost transportat la spital, pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii substanţelor psihoactive prezente în organism.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

 

Controale ale poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase

 

La data de 24 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat controale la domiciliul deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale, de pe raza Municipiului Ploieşti şi a comunelor Valea Călugărească, Bucov şi Blejoi.

 

În cadrul activităţii au fost verificaţi 11 deţinători de arme, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate 2 arme.

 

*Exemple:*

 

1.O femeie în vârstă de 65 de ani din comuna Bucov a deţinut la domiciliu, fără drept, un pistol neletal de autoapărare care a aparţinut soţului său, decedat în prezent.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, arma fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

 

2. Un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Valea Călugărească a purtat, fără drept, un pistol neletal de autoapărare, deţinut în baza certificatului de deţinător, de la adresa la care era autorizat să păstreze arma din Municipiul Ploieşti, la adresa din comuna Valea Călugărească.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

 

Acţiune a poliţiştilor Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti

 

Tot ieri, în intervalul 14.30-16.30 şi poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au desfăşurat o acţiune, în zona centrală a municipiului, pentru prevenirea şi aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infracţionale şi combaterea fenomenelor cu impact stradal (cerşetorie, furturi din buzunare şi din auto, tâlhării), fiind angrenate efective de investigaţii criminale, poliţie rutieră, ordine publică, precum şi lucrători jandarmi

 

În cadrul acţiunii au fost legitimate peste 150 de persoane, au fost controlate peste 50 de autovehicule şi au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale.

 

Valoarea sancţiunilor cotravenţionale fiind de 6.230 de lei.

 

Totodată au fost confiscate bunuri în valoare de 160 de lei.

 

*Exemple:*

 

1.Un bărbat a fost depistat pe strada Griviţei în timp ce oferea spre vânzare 12 cutii emiţătoare categora F1, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

 

2.O femeie a fost depistată pe strada General Vasile Milea în timp ce oferea spre vânzare 4 cutii emiţătoare sunet, categoria F1, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

 

Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

 

3.Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială de pe Bulevardul Republicii, poliţiştii au constatat că reprezentanţii unităţii nu au asigurat amplasarea componentelor sistemului electronic de securitate şi de asemenea nu au implementat măsurile prevăzute în analiza de risc la securitatea fizică, prin aceea că nu au asigurat casieria unităţii printr-un sistem electronic de control al accesului.

 

Administratorul unităţii a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

Foto ilustrativ