Buletin informativ IJP  Prahova. 24 martie 2022
 
Taximetrist ,,pirat” depistat de poliţişti
 
La data de 23 martie a.c., în jurul orei 12:30, un autoturism care se deplasa pe DN 1, pe raza staţiunii Buşteni, pe direcţia Ploieşti către Braşov a fost oprit, pentru control, de către un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Buşteni. 
 
Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul în vârstă de 29 de ani, din judeţul Constanţa aflat la volanul autoturismului efectua transport rutier de persoane, contra cost, pe ruta Constanţa-Germania, fără a fi autorizat în acest sens, în autoturism fiind identificaţi 4 pasageri.  
 
Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de utilizare al autoturismului pentru 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
 
Cercetaţi pentru furt calificat
 
Ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au identificat două persoane bănuite de comiterea unei fapte de furt din buzunar, faptă comisă în luna decembrie a anului trecut. 
 
În fapt, la data de 14 decembrie 2021, în jurul orei 13:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că, persoane necunoscute i-ar fi sustras telefonul mobil din geacă, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în Ploieşti. 
 
În urma verificărilor efectuate, persoanele în cauză au fost identificate şi depistate  ca fiind doi bărbaţi cu vârstele de 25 şi 40 de ani, din comuna Valea Călugărească, respectiv din municipiul Ploieşti. 
 
În baza probatoriului administrat, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în urma prezentării acestora la unitatea de parchet competentă, faţă de cei doi a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 
 
Cercetările sunt continuate de căte poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Infracţiuilor Contra Persoanei şi Patrimoniului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. 
 
Bărbat reţinut pentru tentativă la furt calificat
 
La data de 23 martie a.c., poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti au identificat persoana bănuită, în cazul unui dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat.
 
În fapt, în cursul nopţii de 21 martie a.c., o persoană neidentificată, folosind o piatră ar fi spart geamul uşii de acces a unei societăţi comerciale, pătrunzând în interior, de unde nu a sustras bunuri sau valori, răvăşind sertarele în care ar fi trebuit să se afle încasările unităţii.
 
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana bănuită, fiind vorba de un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din comuna Târgşoru Vechi.
 
În urma probatoriului administrat s-a constatat faptul că bărbatul se afla sub măsura controlului judiciar, pentru o faptă similară, ulterior fiind reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet competente, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
 
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.
 
Dosar penal întocmit pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor
 
La data de 23 martie a.c., poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani, în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate în cadrul unui dosar penal, au afectuat o percheziţie domiciliară, la o persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. 
 
În urma percheziţiei a fost indetificată şi ridicată o puşcă cu aer comprimat dar şi 3 cutii metalice cu muniţie.
 
Bărbatul, în vârstă de 45 de ani a declarat faptul că arma a fost achiziţionată în urmă cu 6 ani dintr-un târg din Spania, folosind-o ocazional fără să cunoască că aceasta se supune autorizării.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase dar si de cel al poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova.
 
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei nr.6 de Poliţie Rurală Ciorani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
Dosar penal întocmit pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
 
Noaptea trecută, în jurul orei 02:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că, în timp ce se afla într-o staţie de alimentare cu carburant de pe raza comunei Blejoi, a observat un bărbat care, aflându-se într-o stare avansată de ebrietate s-ar fi urcat la volanul unui autoturism, părăsind staţia.
 
În baza sesizării, poliţiştii au efectuat verificări în vederea depistării conducătorului auto, acesta fiind găsit la scurt timp pe strada Teleajănului din satul Ploieştiori.
 
Cu ocazia solicitării documentelor, conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 41 de ani din comuna Blejoi.
 
Întrucât bărbatul în cauza emana halena alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă bărbatul a refuzat.
 
Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, unde şi de această dată a refuzat să se supună recoltării.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Foto ilustrativ