Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a organizat activitatea ”Dependenţa – drumul către vindecare” în colaborare cu Asociaţia Teen Challenge România
 
 În data de 18 martie 2022 Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a organizat activitatea ”Dependenţa – drumul către vindecare” în colaborare cu Asociaţia Teen Challenge România.
 
Activitatea s-a derulat la sediul unităţii, cu participarea unui număr de 44 de deţinute clasificate în regim închis, foste consumatoare de droguri.
 
Din partea Asociaţiei Teen Challenge România au participat domnul Cătălin Niculae, director adjunct şi doamna Georgiana Dragan Moldoveanu, director Centru de fete House of Joy.
 
Scopul activităţii a fost de a oferi persoanelor private de libertate exemple de restructurare, optimizare personală şi ulterior de construire a unui nou stil de viaţă, sănătos, în absenţa abuzului de substanţe, exemple ce pot contribui la recâştigarea speranţei şi la construirea motivaţiei pentru schimbare.
 
Totodată, interacţiunea directă dintre persoanele private de libertate şi reprezentanţi ai societăţii contribuie la o cunoaştere mai bună a mediului penitenciar şi creează oportunităţi pentru perioada post detenţie, fiind necesară o colaborare strânsă între penitenciar şi comunitate în vederea obţinerii unor rezultate reale în procesul de reinserţie socială.
 
Sursa:Comunicat Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou