Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a demarat două proiecte educaţionale de tip ocupaţional
În data de 21 martie 2022 Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a demarat două proiecte educaţionale de tip ocupaţional, ce presupun amenajarea unei sere cu flori şi a unui solar cu legume, în sectorul agrozootehnic existent la nivelul unităţii penitenciare.
 
Proiectele ”Atelier de grădinărit” şi ”Sera cu flori” au fost implementate pentru a veni în întâmpinarea nevoilor deţinutelor de a fi angrenate în activităţi practice ce au capacitatea de a spori sentimentul de utilitate, precum şi pentru a le oferi posibilitatea de a petrece în mod diversificat şi cu folos timpul petrecut în detenţie.
 
Activităţile din cele două proiecte se desfăşoară pornind de la necesitatea obiectivă de cunoaştere a activităţilor care se pot realiza într-o gradină sau solar (întreţinerea şi lucrările solului, modul de cultivare şi îngrijire a florilor/legumelor etc). Derularea activităţilor include asimilarea unor cunoştinţe teoretice şi mai ales practice de bază: noţiuni elementare despre uneltele folosite în grădinărit, modul de pregătire al solului, lucrări manuale ce se pot executa în grădină şi moduri de înmulţire, întreţinere şi recoltare a florilor/legumelor.
 
În cele două proiecte au fost implicate 15 deţinute clasificate în regim deschis şi semideschis, iar parcurgerea acestor activităţi ocupaţionale va permite deţinutelor care vor fi puse în libertate atât să-şi amenajeze eficient spaţiul verde din jurul locuinţei, asigurând o ambianţă plăcută, cât şi să facă economii prin folosirea în alimentaţia proprie a legumelor obţinute prin munca lor.
 
Sursa:Comunicat Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou