Buletin de presă IJP Prahova. 16 martie 2022

Bărbat reţinut pentru furt calificat

 

La data de 15 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Ciorani, în urma investigaţiilor efectuate, în cadrul unui dosar penal de furt calificat, au identificat şi ulterior reţinut persoana bănuită de comiterea faptei, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Colceag.

În fapt, la data de 11 martie a.c., poliţiştii Postului de poliţie Colceag au fost sesizaţi de către o femeie din comună, cu privire la faptul că în noaptea de 10 spre 11 martie a.c., persoane necunoscute i-ar fi sustras din curtea imobilului o motocositoare, o pompă de aer, o trusă de scule dar şi o cutie cu diverse bunuri folositoare în gospodărie.

Bărbatul în cauză a fost condus la unitatea de poliţie, în vederea audierii, ulterior recunoscând fapta comisă.

În urma probatoriului administrat, faţă de acesta s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet competente, pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Colceag sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Razie a poliţiştilor Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti

La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 17.00 -19.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au desfăşurat o razie în vederea prevenirii si combaterii infractiunilor de furt, înşelăciune si pentru prevenirea faptelor antisociale.

Totodată, poliţiştii au urmărit identificarea persoanelor care oferă spre vânzare telefoane mobile, verificarea legalităţii activităţii agenţilor economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse alimentare precum şi depistarea conducătorilor auto care încalcă legislaţia rutieră.

În cadrul activităţii, au fost legitimate 89 de persoane, au fost controlate 34 de autoturisme, totodată fiind verificate şi 22 de societăţi comerciale.

Astfel, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.700 de lei.

Totodată, au fost reţinute, în vederea suspendării, 3 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare au fost retrase.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 370 de lei.

Exemplu:

În jurul orei 18.15, poliţiştii Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti, în timp ce acţionau conform planului de razie, pe strada Simion Bărnuţiu, au depistat în flagrant un bărbat, care transporta cu ajutorul unui atelaj hipo, material feros.

Persoana în cauză a fost identificată, ca fiind un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comuna Blejoi, care sustrăsese din incinta unei foste hale industriale, cantitatea de aproximativ 900 de kg material feros.

Atelajul hipo şi materialul feros au fost lăsate în custodia reprezentanţilor societăţii, urmând să fie comunicată valoarea exactă a prejudiciului produs prin comiterea infracţiunii.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Depistat de poliţişti, sub influenţa alcoolului

Noaptea trecută, în jurul orei 1.30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza comunei Gherghiţa, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Puchenii Mari, au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din comuna Gherghiţa.

 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.