Buletin de presă IPJ PRAHOVA.15 martie 2022
Activităţi de verificare pe linie silvică, desfăşurate de poliţiştii prahoveni
 
La data de 14 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Prahova au efectuat verificări privind modul de desfăşurare al activităţilor a 6 societăţi comerciale cu profil de activitate în domeniul silvic din oraşul Sinaia şi comunele Colceag, Drajna şi Valea Doftanei. 
În acest context au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 3.000 de lei. 
Totodată a fost dispusă, ca măsură complementară, confiscarea cantităţii de 72,38 metri cubi de material lemnos, diverse specii şi sortimente, în valoare totală de aproximativ 15859,7 de lei. 
 
Minor depistat la scurt timp după ce ar fi sustras un telefon mobil
 
Tot ieri, în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că, în urmă cu puţin timp, fiului său i-ar fi fost sustras telefonul mobil, în timp ce se afla în faţa blocului în care locuieşte. 
 
Din verificări a reieşit faptul că tânărul s-a întâlnit cu alţi doi minori care, profitând de un moment de neatenţie al acestuia, ar fi sustras telefonul mobil din buzunarul gecii.
 
În urma investigaţiilor efectuate, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un minor în vârstă de 13 ani, care a fost însoţit de un alt minor în vârstă de 11 ani, ambii din municipiul Ploieşti, faţă de care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de câte 200 de lei. 
 
Telefonul mobil a fost recuperat de poliţişti şi predat persoanei care a reclamat sustragerea lui.
 
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. 
 
Depistaţi de poliţişti, la volan, fără permis de conducere sau sub influenţa alcoolului
La data de 14 martie a.c., în jurul orei 10:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpina au oprit, pentru control, pe strada Calea Doftanei, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 60 de ani, din oraşul Băicoi.
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
 
În jurul orei 16:00, în timp ce acţionau pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au oprit, pentru control, pe strada Romaniţei, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 75 de ani, domiciliat în municipiu. 
 
În urma verificarilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  
 
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Foto ilustrativ/ziarulincomod.ro