Peste 70  sancţiuni contravenţionale au fost  aplicate de politistii rutieri din Prahova
 
 
Pe tot parcursul zilei de luni, poliţiştii rutieri prahoveni au desfăşurat acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere în special pe linia abaterilor pietonilor dar şi pe linia nerespectării regimului legal de viteză.
Astfel, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au acţionat pe DN1 şi DN1B, ocazie cu care au controlat peste 100 de autoturisme şi au aplicat 79 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.990 de lei.
Totodată au fost reţinute şi 5 permise de conducere.
 
În intervalul orar 10.00-13.00 poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.930 de lei.
 
9 permise de conducere au fost reţinute
 
Şi în intervalul orar 16.00 - 18.00 poliţiştii Biroului Rutier împreună cu cei ai Secţiei de poliţie rurală Puchenii Mari din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au organizat activităţi pe linia nerespectării regimului legal de viteză, pe DJ 100B pe raza comunei Balta Doamnei.
 
Au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, din care 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
 
Valoarea sancţiunilor fiind de 4.350 de lei.
 
Serviciul Rutier Prahova recomandă tuturor conducătorilor auto să dea dovadă de responsabilitate în trafic şi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere.
 
Totodată, viteza peste limita legală constituie un factor determinant în producerea accidentelor de circulaţie din următoarele considerente:
 
Timpul de reacţie în cazul unor evenimente neaşteptate creşte atunci când viteza cu care rulează autovehiculul depăşeşte cu mult limita legală;
Distanţa de frânare creşte atunci când viteza este mare;
Viteza excesivă creşte semnificativ riscul producerii unui accident de circulaţie în special în cazul conducătorilor auto neexperimentaţi;
Câmpul vizual al conducătorului auto se îngustează pe măsură ce acesta conduce cu o viteză care depăşeşte limita legală.
 
Creşterea siguranţei rutiere constituie prioritatea poliţiştilor rutieri prahoveni!
 
Sursa:IJP Prahova