ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI RUTIER PRAHOVA
Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri prahoveni acţionează în mod constant, activităţile întreprinse vizând prevenirea acestor evenimente prin prezenţa în trafic şi depistarea conducătorilor auto care circulă cu viteze peste limita legală sau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
 
Prin urmare, în zilele de 12 şi 13 martie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o acţiune pe DN 1 şi DN1 B pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse atât pe fondul vitezei excesive cât şi pe fondul consumului de alcool. 
 
În urma activităţilor din teren au fost controlate peste 300 de autovehicule şi au fost aplicate 194 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 121.875 de lei. 
 
Din totalul acestora, 133 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză iar 7 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
37 de permise de conducere au fost reţinute şi 2 certificate de înmatriculare au fost retrase. 
 
Exemplu: 
 
La data de 12 martie a.c., in jurul orei 12.30, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN1, în afara localităţii Băicoi au oprit pentru control un autoturism, care a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 179km/h ( +79km/h). 
 
La volanul autoturisumului se afla un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Ploieşti. 
 
Recomandări privind circulaţia pe drumurile publice: 
 
- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi trafic!
- Nu va angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! 
- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule! 
- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! 
- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! 
 
Îndemnăm conducătorii auto la responsabilitate, să respecte normele rutiere în vigoare, pe ceilalţi participanţi la trafic şi indicaţiile poliţiştilor.
 
Sursa:IPJ Prahova