IPJ PRAHOVA.Buletin de presă.11 martie 2022
 
Percheziţii domiciliare în 2 comune din judeţul Prahova
 
La data de 10 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au efectuat 2 percheziţii domiciliare în 2 comune din judeţul Prahova, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incindenţa regimului de antrepozitare fiscal în afara unui antrepozit fiscal autorizat de autoritatea competentă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 200 litri băuturi spirtoase.
Cu această ocazie, la una dintre locaţii a fost identificată o instalaţie artizanală precum şi 1.550 de litri alcool, cu aspect şi miros specific de ţuică, fiind depozitaţi în doi recipienţi tip cub din plastic, despre care proprietarul imobilului a declarat că au fost produşi începând cu toamna anului 2021, din fructe proprii.
La faţa locului s-a solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Ploiesti care au procedat la indisponibilizarea instalaţiei artizanale dar şi a cantităţii de alcool, până la finalizarea cercetărilor.
Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ploieşti. 
Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, pentru determinarea eventualului prejudiciu cauzat bugetului de stat prin neplata accizelor şi taxelor datorate, precum şi recuperarea acestuia.
 
Dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat
 
Tot ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au depistat un bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.
În fapt, la data de 4 martie a.c., la sediul poliţiei s-a prezentat un bărbat din oraşul Mizil care a sesizat faptul că în noaptea precedentă, persoane necunoscute ar fi sustras o imprimantă pentru scrierea notei de descărcare a ceasului ansamblului auto format din cap tractor şi remorcă cisternă, imprimantă montată pe vehicul, într-o cutie special destinată.
În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată şi depistată ca fiind un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Lipăneşti.
Prejudiciul cauzat a fost predat şi înapoiat bărbatului. 
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
 
Reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de furt
 
Seara trecută, în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi, au fost sesizaţi de către un administratorul unei societăţi comerciale de pe raza comunei Bărcăneşti, despre faptul că o persoană necunoscută ar fi sustras un invertor de sudură, în valoare de 400 de lei. 
În baza sesizării au fost făcute mai multe verificări, persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Bărcăneşti, fiind depistat şi condus la sediul poliţiei. 
În baza probatoriului administrat şi a faptului că bărbatul în cauză se afla sub măsura controlului judiciar, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. 
 
La volan sub influenţa alcoolului
 
La data de 10 martie a.c., în jurul orei 08:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control, un autoturism, care circula pe strada Orizontului din municipiu.
Întrucât la înmânarea documentelor, poliţiştii au sesizat faptul că bărbatul de 44 de ani, aflat la volanul autoturismului, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,51 Mg/L alcool pur în aerul expirat.
Ulterior a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.
În cauză, bărbatului din comuna Valea Doftanei i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau alte substanţe.