IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.10 MARTIE 2022
BĂRBAT REŢINUT PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
 
La data de 9 martie a.c., în jurul orei 6.30 poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Buşteni au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 85 de ani, cu privire la faptul că în cursul nopţii trecute, o persoană necunoscută ar fi intrat peste aceasta în casă, cerându-i sub amenintare bijuterii şi bani, plecând din locuinţă cu 100 de lei.
 
În baza sesizării s-a constituit de îndată echipa operativă, care în urma cercetărilor şi a investigaţiilor efectuate a reuşit, la scurt timp, identificarea persoanei bănuite, în persoana unui bărbat, în vârstă de 43 de ani, din oraşul Buşteni, ulterior fiind condus la unitatea de poliţie pentru audiere.
 
Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul ar mai fi săvârşit şi alte 2 infracţiuni de furt calificat, prejudiciul cauzat fiind de 2.600 de lei.
 
Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate.
 
În urma administării probatoriului, faţă de bărbatul în cauză s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
 
REŢINUT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ŞI CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 9 martie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Bărcăneşti au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale între două autoturisme care a avut loc pe strada Lotusului din comună. 
 
Din verificările efectuate, a reieşit faptul că, în timp ce se afla la volanul autoturismului personal, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comună, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism care se afla staţionat pe marginea părţii carosabile. 
 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
 
Totodată,  în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul  figurează  cu permisul de conducere suspendat. 
 
Având în vedere aspectele constatate, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, privind săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere sub influenţa alcoolului, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
 
INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
 
La data de 8 martie a.c., în jurul orei 16:45, în timp ce acţionau cu aparatul radar pe raza oraşului Băicoi, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 26  de ani, din oraş,  surprins de aparatul radar conducând cu viteza de 103 km/h (+53 km/h). 
 
Procedând la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea, motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, folosind semnalele luminoase şi acustice, fără a putea fi oprit. 
 
În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate, conducătorul autoturismului a fost identificat şi citat procedural pentru data de 9 martie a.c., constatându-se, totodată, cu această ocazie faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
 
Noaptea trecută în jurul orei 23:15, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din municipiu, un taximetrist care părea a fi sub influenţa băuturilor alcoolice ar fi avut un conflict cu un minor. 
 
În baza sesizării, poliţiştii au efectuat verificări, identificând la scurt timp autoturismul de tip taxi, indicat de apelant, procedând la oprirea regulamentară a acestuia, ocazie cu care a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat în vârstă de 37 de ani, din oraşul Plopeni, la momentul opririi, acesta aflându-se în timpul liber.
 
Întrucât şoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
Cu privire la aspectele sesizate, din verificări a rezultat că între taximetrist şi minorul în vârstă de 15 ani a avut loc o scurtă discuţie în contradictoriu, fără ca minorul să fie agresat, acesta plecând de la locul evenimentului până la sosirea organelor de poliţie. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Foto ilustrativ