La  Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Prahova a fost înregistrată o triplare a numărului de solicitări de eliberare a paşapoartelor
 
Faţă de perioada anterioară, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Prahova a fost înregistrată o triplare a numărului de solicitări de eliberare a paşapoartelor, printre factorii determinanţi situându-se şi mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie, precum şi apropierea Sărbătorilor Pascale, respectiv perioada de vacanţă a elevilor.
 
Totodată, trebuie luat în considerare şi faptul că numărul actual al cererilor se suprapune şi cu programările deja efectuate, prin raportare la posibilitatea cetăţenilor de a efectua o programare valabilă cu cel mult 3 luni înainte de data dorită.
 
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, începând cu data de 02.03.2022 programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Prahova a fost prelungit de luni până vineri, în intervalul orar 08:00- 20:00 şi au fost suplimentate până la capacitate maximă staţiile de preluare a cererilor de paşapoarte.
 
Preluarea cererilor de emitere paşapoarte se face pe baza programărilor prin intermediul site-ului: e-pasapoarte.ro. Întrucât aplicaţia de programare online este accesată în prezent de un număr tot mai mare de solicitanţi, există posibilitatea ca timpul de răspuns să fie peste media obişnuită.
 
În situaţia în care nu sunt identificate locuri disponibile pentru programare în perioada dorită, cetăţenii se pot programa la oricare serviciu public de paşapoarte din ţară.
Pentru evitarea deplasării la sediul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte în vederea ridicării paşaportului simplu electronic, recomandăm cetăţenilor să solicite odată cu depunerea cererii, expedierea documentului de călătorie la domiciliul sau reşedinţa titularului (acesta suportând plata contravalorii serviciului prestat, respectiv suma de 11,30 lei cu TVA inclus).
 
Sursa:Instituţia Prefectului - Judeţul Prahova
 
Foto ilustrativ/economica.net