În ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au identificat mai mulţi bărbaţi care au săvârşit infracţiuni la regimul rutier
În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 07:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza satului Boldeşti, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani au oprit, pentru control, pe DJ 102 D din comună, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Boldeşti Grădiştea. 
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În jurul orei 17:30, în timp ce acţionau cu aparatul radar pe raza comunei Băneşti pe DN 1, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, surprins de aparatul radar conducând cu viteza de 173 km/h (+73 km/h peste limita legală). 
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constat faptul că bărbatul din judeţul Dâmboviţa figurează cu permisul de conducere reţinut. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. 
 
Tot ieri,  în jurul orei 17:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Blejoi poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi au oprit, pentru control, pe strada Şcolii din comună, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comună. 
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Seara trecută, în jurul orei 20:00, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 1B, pe raza comunei Albeşti-Paleologul, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe direcţia de deplasare Mizil către Ploieşti.  
 
În urma legitimării conducătorului auto, a rezultat faptul că bărbatul este domiciliat în oraşul Mizil şi are vârsta de 42 de ani. 
 
Din discuţiile purtate cu bărbatul, poliţiştii au constatat faptul că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.  La solicitarea acestuia să coboare din autoturism pentru a fi condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, bărbatul nu s-a conformat, efectuând manevra de întoarcere, ulterior deplasându-se pe direcţia Ploieşti către Mizil. 
 
Având în vedere acest aspect, poliţiştii au plecat în urmărirea bărbatului, folosind semnalele luminoase şi acustice, fără a se conforma. Acesta si-a continuat deplasarea până la locuinţa sa din oraşul Mizil, unde a fost imobilizat şi condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Noaptea trecută, în jurul orei 03:45 poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că un autoturism a intrat în coliziune atât cu gardul imobilului în care locuieşte ea, cât şi cu gardul vecinului său, părăsind zona după producerea avariilor. 
 
În urma verificarilor efectuate,  conducătorul auto a fost identificat pe raza comunei Măneciu ca fiind un bărbat din comună, care figurează în bazele de date cu permis de conducere valabil. 
 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ