Dosare penale pentru mai mulţi şoferi depistaţi la volan sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi fără permis de conducere
La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 10.40, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tomşani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DJ 146, au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Tomşani.
         
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
Tot ieri, în jurul orei 15.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN1B, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din comuna Apostolache.
 
În urma verificării în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul figurează cu permis de conducere valabil însă cu restricţii şi anume dreptul de a conduce suspendat. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul  de o persoană a carei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
 
 
În jurul orei 20.20, poliţiştii din cadrul Biroul Rutier Câmpina, în timp ce acţionau pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au oprit pe Bulevardul Carol I, din municipiu, un autoturism, care circula din direcţia străzii Oituz către strada Mărăşeşti.
 
Întrucât tânărul de 23 de ani, aflat la volanul autoturismului, avea un comportament neadecvat a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii substanţelor psihoactive prezente în organism.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
La data de 27 februarie a.c., în jurul orei 2.10, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, un autoturism, care circula pe strada Ştrandului către localitatea Bucov.
 
Cu ocazia controlului, a fost identificat conducătorul auto, în persoana unui tânâr de 17 ani, din comuna Drăgăneşti, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
Totodată, în autoturism se afla şi propietarul acestuia, tot un tânăr în vârstă de 21 de ani.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi  încredinţare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice. 
 
 
Tot noaptea trecută, în jurul orei 2.20, poliţiştii din cadrul Postului de Politie Bărcăneşti în timp ce se aflau  în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza comunei, au observat un autoturism care circula într-un mod nefiresc. 
 
Poliţiştii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, iar în urma verificării în bazele de date, au constatat faptul că la volan, se afla un tânăr de 22 de ani, care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ/ILnews.ro