RESPECTAREA MĂSURILOR DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII SARS-CoV2, VERIFICATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
Ieri, 21 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au desfăşurat activităţi pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Prahova.        
 
Cu ocazia activităţilor de control, au fost verificate aproximativ 30 de societăţi comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi 45 de mijloace de transport persoane, de pe raza întregului judeţ. 
 
În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de aproximativ 1.000 de lei. 
 
În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare. 
 
Aceste activităţi vor continua în sistem integrat şi în perioada următoare, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea oricăror evenimente negative.. 
 
Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm deciziile autorităţilor, pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ