IJP PRAHOVA. Buletin  informativ. 19 februarie 2022
 
 
Reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere
 
La data de 17 februarie a.c,. În jurul orei 21:30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani au fost sesizaţi despre faptul că, un bărbat aflat la volanul unui autoturism a avariat un alt autoturism ce se afla staţionat pe o stradă din comuna Baba Ana, bărbatul continuându-şi ulterior deplasarea. 
 
În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că acelaşi bărbat, cu puţin timp în urmă ar fi lovit un alt bărbat în incinta unei societăţi comerciale în urma unui conflict spontan. 
 
Bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost găsit la domiciliul său din comună cu ocazia verificării acestuia la domiciliu. 
 
Totodată, cu ocazia iterogării bazelor de date s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
Având în vedere aspectele constatate, în urma administrării probatoriului, aseară, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere. 
 
Nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020
 
 
Seara trecută, în jurul orei 22:30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că la o societate comercială din municipiu, ce are ca obiect de activitate jocurile şi pariurile sportive, se desfăşoară activităţi cu publicul, încălcându-se programul de lucru prevăzut de Legea 55/2020. 
 
În baza sesizării au fost efectuate verificări ocazie cu care, în incinta societăţii a fost identificată o persoană care deţinea certificatul verde şi purta masca de protecţie obligatorie. 
 
Având în vedere aspectele constatate, faţa de societatea comercială a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 55/2020.
 
Dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunilor de de tăiere fără drept şi furt de arbori
 
La data de 18 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Aluniş,  în timp ce efectuau activităţi de depistatare a persoanelor care comit delicte silvice, au depistat un bărbat imediat după ce ar fi tăiat un arbore din pădurea situată în comuna Vărbilău. 
 
Materialul lemnos în cantitatea de 0,220  mc a fost ridicat şi predat în custodie unui pădurar din cadrul Ocolului Silvic Slănic. 
 
Totodată a fost ridicat în vederea confiscării şi motoferăstrăul utilizat la tăierea şi fasonarea copacului. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de de tăiere fără drept şi furt de arbori.  
 
Depistat la volan sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv
 
Noaptea trecută, înjurul orei 01:30, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza municipiului Câmpina,, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Câmpina au oprit, pentru control, pe strada Drumul Taberei, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani din Bucureşti. 
 
Având în vedere faptul că acesta manifesta un comportament ciudat a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Foto ilustrativ