Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova a efectuat un control la un supermarket din Ploiesti

 

În urma unui articol apărut în presa locală, despre experienţa neplăcută a unei consumatoare la unul dintre supermarketurile din municipiul Ploieşti, Instituţia Prefectului Judeţul Prahova a cerut Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova să efectueze verificările necesare în vederea clarificării situaţiei semnalate.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, 15 februarie 2022, Instituţiei Prefectului Judeţul Prahova i-a fost înaintată adresa în care sunt enumerate problemele constatate, dar şi măsurile luate de echipa de comisari ce a efectuat control la supermarketul respectiv.

La momentul controlului, problema reclamată fusese remediată, însă în urma extinderii acestuia, au fost constatate deficienţe precum:

- zonele de prezentare a verdeţurilor şi a preparatelor din carne erau neigienizate;

- în zona de legume-fructe existau diferenţe în informare cu privire la ţara de origine;

- în camera rece au fost găsite preparate culinare cu stare termică schimbată;

- în lăzile frigorifice în care erau depozitate produsele congelate, era prezent strat gros de gheaţă, chedere cu resturi alimentare şi neigienizate.

Pentru deficienţele constatate, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare totală de 40.000 lei, un avertisment şi a fost dispusă oprirea temporară a activităţii în zonele care prezentau neconformităţi.

Pe această cale, dorim să aducem la cunoştinţa cetăţenilor faptul că Instituţia Prefectului Judeţul Prahova va acorda o atenţie deosebită acestui domeniu de activitate şi va apela ori de câte ori este necesar, la serviciile publice deconcentrate care au atribuţii în protejarea consumatorului.

 

Sursa:Instituţia Prefectului - Judeţul Prahova

Foto ilustrativ