RESPECTAREA MĂSURILOR DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII SARS-CoV2, VERIFICATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
Ieri, 14 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au desfăşurat activităţi pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Prahova.        
 
Cu ocazia activităţilor de control, au fost verificate 37 de societăţi comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi 43 de mijloace de transport persoane, de pe raza întregului judeţ. 
 
În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr.55/2020,10 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 2 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, în valoare de aproximativ 1.500 de lei. 
 
Pentru sănătatea proprie şi a celor din jur, recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie dispuse de autorităţile sanitare, să poate masca de protecţie şi să evite, pe cât se poate, aglomeraţia.
 
Poliţiştii prahoveni continuă acţiunile pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea oricăror evenimente negative.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ