DRUMURILE NAŢIONALE DIN PRAHOVA, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR RUTIERI
 
Ieri, 14 februarie a.c.,  în intervalele orare 7:00-13:00 şi 15:00-20:00, poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, urmărindu-se în special respectarea regimului legal de viteză, precum şi abaterile săvârşite de pietoni.
 
Activităţile au avut loc pe principalele artere din judeţ, respectiv DN1 şi DN1 B –E577.
 
Poliţiştii rutieri au acţionat preponderent pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, fiind aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au depăşit limitele legale de viteză.  
 
În cadrul acţiunii, au fost controlate 110 autovehicule, fiind efectuate în acest context 64 de testări cu aparatul etilotest. 
 
În total au fost aplicate 108 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 58.560 de lei. 
 
În urma abaterilor constatate au fost reţinute 13 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
Recomandăm conducătorilor auto să respecte prevederile legale, să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi să conştientizeze faptul că îşi pot pune în pericol atât propria viaţă, cât şi pe cea a celorlalţi participanţi la trafic.
 
Poliţiştii rutieri prahoveni  monitorizează permanent drumurile publice din judeţ, pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă!
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ