Depistaţi la volan fără permis de conducere sau sub influenţa băuturilor alcoolice
La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 13:00, în timp ce acţionau pentru fluidizarea traficului rutier pe DN 1, pe raza staţiunii Buşteni, poliţiştii din cadrul staţiunii au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat care nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistului rutier, efectuat în zona trecerii pentru pietoni, pentru a facilita traversarea acestora. 
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat în vârstă de 32 de ani din comuna Cornu, care nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere. 
 
Seara trecută, jurul orei 23:00, în timp ce acţionau pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti-Scăeni au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în oraşul Urlaţi. 
În urma verificarilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, în timp ce desfăşurau activităţi de verificare şi control al traficului rutier pe raza staţiunii Buşteni, pe DN 1/E60, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani din judeţul Ilfov. 
Având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tot noaptea trecută, în jurul orei 01:20 în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza oraşului Vălenii de Munte, poliţiştii din cadrul acestei subunităţi au observat un autoturism care, la ieşirea dintr-un sens giratoriu a evitat în ultimul moment împactul cu acostamentul care separă sensurile de circulaţie. 
Poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului, iar la ieşirea de pe podul care traversează pârâul Văleanca, au efectuat semnal regulamentar de oprire.  
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat în vârstă de 38 de ani, domiciliat în municipiul Ploieşti.  
Din discuţiile purtate cu acesta, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care au procedat la testarea cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, bărbatul a refuzat prelevarea în vederea stabilirii alcoolemiei.  
Având în vedere aspectele constatate,  faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.
 
Sursă: IJP Prahova
Foto ilustrativ/stirimuntenia.ro