BULETIN DE PRESĂ IJP  PRAHOVA.12 februarie  2022

Bărbat reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare

La data de 11 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au fost sesizaţi, de către o femeie, din oraşul Vălenii de Munte, despre faptul că, la data de 28 ianuarie a.c. soţul său l-ar fi ameninţat pe fiul acesteia cu acte de violenţă.

În urma probatoriului administrat, bărbatul de 37 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi sa fie prezentat unităţii de parchet competente în vederea luării unei alte măsuri preventive.

Cercetarile sunt continuate de către poliţiştii oraşului Vălenii de Munte sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.

Bărbat identificat şi reţinut pentru săvârşirea mai multor infracţiuni

La data de 11 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Drajna au reţinut un bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă a unui vehicul, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt calificat.

Din cercetări a reieşit faptul că în noapte de 26 spre 27 octombrie 2021, persoane necunoscute ar fi sustras un autoturism, aflat parcat în faţa unui imobil, din satul Valea Lespezii, ulterior abandonându-l la o distanţă de aproximativ 2 km, într-un şanţ. Autoturismul în cauză prezenta avarii la bara de protecţie faţă.

In urma activităţilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana bănuită, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 29 de ani din comuna Ceraşu.

Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că barbatul ar mai fi sustras şi la data de 7 ianuarie a.c. o drujbă, din interiorul unei locuinţe, de pe raza comunei Ceraşu.

Acesta a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte în vederea luării unei alte măsuri preventive.

Sancţionat la regimul silvic

 

La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 15.10, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Iordăcheanu, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DJ102 M, pe raza comunei Podenii Noi, au depistat un conducător auto, care transporta cu o autoutilitară material lemnos, fără a avea documente de provenienţă legală.

În prezenţa pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Verbila s-a stabilit faptul că tânărul transporta cantitatea de 1.7 metri cubi material lemnos.

Cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

Tânărul de 21 de ani, din Podenii Noi a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţiştii prahoveni

La data de 11 februarie a.c,, în jurul orei 13.40, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.7 de Poliţie Rurală Cocorăştii Colţ, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, un tractor care se deplasa pe DJ 101 G, pe direcţia Brazii de Sus către Brazii de Jos.

În urma verificării în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul în vârstă de 67 de ani, aflat la volanul utilajului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 00.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Buşteni, în timp ce executau atribuţiile de serviciu, pe strada Matei Basarab, au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un tânăr de 23 ani, din judeţul Braşov.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat rezultat pozitiv la substanţe cu efect psihoactiv, fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii concentraţiei de substanţă.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenta substantelor cu efect psihoactiv.

 

2 ore mai târziu, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Ştrandului, din municipiu au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcţia centru către comuna Bucov.

Conducătorul auto a fost identificat, în persoana unui tânăr în vârstă de 25 de ani şi întrucât avea o stare de somnolenţă şi nu se putea concentra a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, ulterior fiind condus la unitatea medicală în vederea efectuării unui test preliminar, privind depistarea unor substanţe psihoactive în corp.

În urma testării conducătorului auto, rezultatul a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, ulterior fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge.

Şi în această cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenta substantelor cu efect psihoactiv.

Sancţiuni aplicate în contextul pandemic actual

La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 3.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 de Poliţie Ploieşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la un restaurant, din zona Bulevardului Republicii, din municipiu, se desfăşoară un eveniment privat.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că în interiorul localului se aflau 30 de persoane, care participau la o aniversare.

În scurt timp au fost luate măsuri pentru oprirea evenimentului, participanţii părăsind unitatea.

În cauză, societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 3.000 de lei conform Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, au fost identificaţi şi doi angajaţi care nu purtau mască de protecţie, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare.

 

O oră mai târziu, tot poliţiştii Secţiei nr. 2 de Poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au sesizat faptul că la o sală de jocuri din zona Nordului, din municipiu se desfăşurau activităţi încălcându-se programul de lucru prevazut de Lg.55/2020.

 În urma verificărilor efectuate, poliţişii au identificat în interiorul unităţii două persoane, iar în urma verificării certificatului verde, s-a constatat că o persoană nu deţinea certificat verde şi nu purta masca de protectie obligatorie, iar cea de-a doua deţinea certificat verde însă nu purta masca de protectie.

Cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare totală de 1.000 de lei.

Şi în această cauză, societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 3.000 de lei conform Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Foto  ilustrativ