DRUMURILE NAŢIONALE DIN PRAHOVA, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR RUTIERI
Ieri, 9 februarie a.c.,  în intervalele orare 09:00-11:00 şi 15:00-18:00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, urmărindu-se, în special, respectarea regimului legal de viteză.
 
Activităţile au avut loc pe principalele artere din judeţ, respectiv DN1 şi DN1 B –E577.
 
Poliţiştii rutieri au acţionat preponderent pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, fiind aplicate peste 85 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au depăşit limitele legale de viteză.  
 
În cadrul acţiunii, au fost controlate 147 de autovehicule, fiind efectuate în acest context aproximativ 75 de testări cu aparatul etilotest.  În urma abaterilor constatate au fost reţinute 20 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
În total au fost aplicate 125 de sancţini contravenţionale în valoare de aproximativ 68.560 de lei. 
 
Recomandăm conducătorilor auto să respecte prevederile legale, să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi să conştientizeze faptul că îşi pot pune în pericol atât propria viaţă, cât şi pe cea a celorlalţi participanţi la trafic.
 
Poliţiştii rutieri prahoveni  monitorizează permanent drumurile publice din judeţ, pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă!
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ