Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii prahoveni
 
În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 07:00, în timp ce desfăşurau activităţi de verificare şi control al traficului rutier pe DN 1, în afara staţiunii Sinaia, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 24 de ani. 
 
Având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.  
 
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere. 
 
Tot ieri, în jurul orei 17:30, în timp ce acţionau cu aparatul radar pe raza municipiului Ploieşti,  poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, surprins de aparatul radar conducând cu viteza de 75 km/h, pe o stradă din municipiu.  
 
Poliţiştii au procedat la oprirea regulamentară a conducătorului auto, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Noaptea trecută, în jurul orei 02:00, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 1 E60, pe raza staţiunii Sinaia, poliţiştii din cadrul staţiunii au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani din judeţul Dâmboviţa. 
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
În urma verificărilor efectuate s-a constat faptul că tânărul a mai fost oprit în trafic, cu puţin timp în urmă de către poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni, iar la testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-a fost reţinut permisul de conducere fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie. 
 
Cu toate acestea, tânărul a continuat să conducă autoturismul personal, fiind identificat la scurt timp de poliţiştii staţiunii Sinaia.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
 
Sursa:IJP  Prahova
 
Foto ilustrativ/trans.info