Alte infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţiştii prahoveni
 
La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 09:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza municipiului, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au oprit, pentru control, pe strada Bobâlna, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani din judeţul Brăila. 
 
Din discuţiile purtate cu bărbatul, poliţiştii au constatat faptul că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Seara trecută, jurul orei 19:55, în timp ce acţionau pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe raza de competenţă, folosind aparatura radar, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpina au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiu, cu viteza de 85 km/h, depăşind regimul legal de viteză cu 25 km/h peste limita legală impusă pe acel sector de drum. 
În urma verificarilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul în vârstă de 47 de ani din judeţul Galaţi figurează cu permisul de conducere suspendat. 
Faţă de aspectele constatate, bărbatului i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, fiindu-i reţinut permisul de conducere. 
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Sursa:IJP Prahova