BULETIN INFORMATIV IPJ PRAHOVA.22 ianuarie 2022
 
Tânăr cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt
 
La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 15:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Măneşti au fost sesizaţi în mod direct de către un bărbat din comună, administrator al unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate comercializarea de agregate minerale, despre faptul că, în perioada 1-21 ianuarie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras mai multe cabluri din cupru de la un utilaj nefuncţional ce era parcat lângă societatea în cauză, creând un prejudiciu în valoare de 400 de lei. 
 
În urma cercetărilor efectuate, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un minor în vârstă de 17 ani din comuna Cocorăştii Colţ, care a recunoscut faptă comisă.
 
Faţă de administratorul societăţii a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor, fiind stabilit un termen de 60 de zile cu privire la remedierea deficienţelor în acest sens. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. 
 
Dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere
 
La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 05:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au observat pe stradă un tânăr în vârstă de 21 de ani care avea în mână un obiect din lemn şi care evita contactul vizual cu organele de poliţie. 
 
Având în vedere aceste aspecte, s-a procedat la legitimarea tânărului, constatându-se că are vârstăa de 21 de ani şi locuieşte în comuna Cornu. 
 
Totodată, s-a constatat faptul că tânărul se afla în vădită stare de ebrietate. 
 
Din verificările efectuate a rezultat faptul că tânărul ar fi distrus cu obiectul pe care îl avea asupra sa, mai multe cutii poştale din lemn, din scara unui bloc din municipiu. 
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Totadată, faţă de tânăr a fost luată măsura sancţionării contravenţionale în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991. 
 
Depistat la volan fără a deţine permis de conducere
 
La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 18:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti Scăieni au obţinut o informaţie potrivit căreia, un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în oraş ar conduce un autoturism pe drumurile publice, fără a avea permis de conducere. 
 
Poliţiştii au depistat autoturismul în cauză, procedând la oprirea regulamentară a bărbatului. 
 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Foto ilustrativ