IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.20  ianuarie 2022
Reţinut de poliţişti după ce a fost depistat la volan, sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive
 
Miercuri seară, în jurul orei 18:45, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 1, pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au observat cum un autoturism a lovit glisiera metalică de pe partea dreaptă a sensului de deplasare Braşov-Bucureşti. 
Cu această ocazie,  poliţiştii au procedat la legitimarea conducătorului auto, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în municipiu. 
Întrucât acesta  avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. 
Totodată s-a procedat la testarea alcoolscopică a bărbatului, aparatul indicând valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Având în vedere rezultatele celor două testări, ploieşteanul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
În urma probatoriului administrat, faţă de bărbatul în vârstă de 26 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice  şi conducere a unui autovehicul sub influenţa  altor substanţe.
Alţi doi bărbaţi depistaţi la volan după ce ar fi consumat băuturi alcoolice
La data de 19 ianuarie a.c., în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Filipeştii de Târg, pe DJ 101 I, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în comună. 
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot ieri, în jurul orei 12:30, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Tomşani, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi,  au oprit, pentru control,  un autoturism care circula pe DJ 146, condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, cu domiciliul în oraşul Urlaţi. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Contravenţie la regimul silvic constatată de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică
 
La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Prahova au finalizat verificările în cadrul unui fond forestier naţional, administrat de un ocol silvic local, ocazie cu care au constatat că, o societate comercială cu regim silvic nu deţinea în depozitele temporare ale unei partizi volumul de 222,39 de metri cubi material lemnos, diverse specii şi sortimente. 
În cauză, poliţiştii Serviciului de ordine publică  au luat masura sancţionării contravenţionale a societăţii în cauză, conform Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 30.000 de lei. 
Totodată s-a dispus măsura confiscării valorice a volumului de 222.39 de metri cubi material lemnos, în valoare de 37.734.54 de lei. 
Activitatea a beneficit de sprijinul reprezentanţilor Gărzii Forestiere Ploieşti.
 
Foto ilustrativ