Prahova.Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Statiunii Buşteni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Oraşul Buşteni au observat un autoturism care circula pe DN 1, din direcţia Bucureşti către Braşov, cu o viteză redusă. 
În urma controlului autoturismului, persoana aflată la volan, un bărbat în vărstă de 32 de ani, din municipiul Târgovişte  a declarat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt atestat şi de verificarea ulterioară a acestuia, în bazele de date.
De asemenea, pe scaunul din dreapta faţă al autoturismului a fost identificată şi proprietara acestuia, care a declarat faptul că i-a încredinţat autovehiculul bărbatului pe motiv că ea nu se descurcă foarte bine la condus, deşi cunoştea faptul că acesta nu deţine permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deţine permis de conducere.
 
Două ore mai târziu, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în comuna Bucov au oprit pentru control un autoturism, care circula pe DN1B, din direcţia Valea Calugarească către municipiul Ploieşti.
Întrucât conducătorul auto, în vârstă de 59 de ani, din comuna Bucov, emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 01.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Breaza, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în comuna Adunaţi au oprit pentru control, un  autoturism, condus de către un bărbat, de 33 de ani, din Municipiul Bucureşti.
Întrucât acesta nu a prezentat permisul de conducere la solicitarea poliţiştilor s-a procedat la verificarea în bazele de date, rezultând că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
 
O oră mai târziu, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Băicoi, în timp ce se aflau în exercitarea atibuţiilor de serviciu pe raza oraşului Băicoi au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcţia centru Băicoi, către cartierul Tufeni.
În urma verificării în bazele de date s-a constatat faptul că, tânărul în vârstă de 21 de ani, din judeţul Neamţ nu figurează ca deţinător de permis de conducere. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
 
 
Tot ieri, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Măgurele au oprit pentru control, un autoturism care efectua transport rutier de persoane contra cost, şi circula din direcţia Vălenii de Munte, către municipiul Ploieşti.
La momentul opririi, în autoturism au fost identificaţi trei pasageri, care au declarat atât verbal cât şi în scris faptul că urmează să achite contravaloarea cursei la coborârea din autoturism.
Conducătorul auto, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Ploieşti a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei,  în conformitate cu prevederile Legii 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.
De asemenea, i s-a suspendat dreptul de utilizare al autoturismului, pe o perioadă de 6 luni prin reţinerea certificatului de înmatriculare. 
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ/gazetadevaslui/.ro