POLIŢIŞTII RUTIERI PRAHOVENI, LA DATORIE .Rezultatele actiunilor rutiere de miercuri
 
La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o acţiune cu forţe mărite, pe drumurile naţionale ale judeţului Prahova, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc.
Zonele vizate de către poliţiştii rutieri au fost municipiile Câmpina şi Ploieşti, oraşele Azuga, Buşteni, Sinaia, Comarnic, Breaza şi Băicoi.
Activitatea s-a defăşurat cu sprijinul reprezentanţilor R.A.R. Prahova.
Au fost obţinute următoarele rezultate:
 
246 de autoturisme verificate şi 97 de testări cu aparatul etilotest efectuate.
 
Au fost aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale, din care 88 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
 
Valoarea totală a sancţiunilor fiind de 58.655 de lei.
 
Au fost reţinute 6 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare retrase.
 
Exemplu: 
 
În cadrul activităţii, poliţiştii rutieri au depistat cu aparatul de măsurare a vitezei, un autoturism, care circula cu 158 km/h, în afara localităţii.
Tânărului de 26 de ani i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, totodată fiind sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei şi 9 puncte de amendă.
Poliţiştii prahoveni recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat şi a vremii nefavorabile, se dovedesc a fi extrem de periculoase.
Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza execesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere.
 
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ/prahova-news.ro