IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.11 ianuarie 2022
5 TINERI REŢINUŢI PENTRU FURT CALIFICAT
 
La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de poliţie rurală Valea Doftanei, în urma investigaţiilor efectuate au reuşit identificarea a 5 persoane bănuite de furt calificat.
În fapt la data de 8 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat din comuna Proviţa de Jos, cu privire la faptul că persoane necunoscue i-ar fi sustras din locuinţa sa, 4 anvelope de iarnă, 2 televizoare, un laptop, trei covoare şi o borsetă.
Prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4.000 de lei.
Cele 5 persoane bănuite au fost conduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii acestora.
Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate şi predate persoanei vătămate.
În urma analizării materialului probator, faţă de cei 5 tineri, cu vârstele cuprinse între 19 şi 23 de ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Proviţa de Jos sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire şi de furt calificat.
 
Prinşi la volan sub influenţa alcoolului sau fără a deţine permis de conducere
 
La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 6.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 1A au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcţia Braşov către Ploieşti. 
 
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din  comuna Drajan şi întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
În aceeaşi zi, trei ore mai târziu, la Compartimentul Avarii Auto din cadrul Biroului Rutier Ploieşti s-au prezentat doi conducători auto care au declarat că au fost implicaţi într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, produs pe Bulevardul Bucureşti din municipiul Ploieşti. 
Din primele verificări a reieşit faptul că, un conducător auto, în timp ce se deplasa pe Bulevardul Bucureşti, din direcţia Gara de Sud către localitatea Tătărani, pe banda a doua a sensului de mers indicat ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism.
Ambii conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar în cazul bărbatului de 56 de ani a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În jurul orei 19.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de poliţie rurală Apostolache au fost sesizaţi prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un bărbat din comună conduce un autoturism, fără permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Poliţiştii au identificat în trafic, pe drumul comunal Sângeru, autoturismul menţionat,  ocazie cu care au procedat la oprirea acestuia, folosind semnalele acustice şi luminoase însă conducătorul auto nu s-a conformat şi a continuat deplasarea pe drumul public până în dreptul locuinţei sale. 
În urma verificării în bazele de date s-a constatat faptul că barbatul în vârstă de 50 de ani din comună nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât acesta emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 00.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de poliţie rurală Blejoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au observat un autoturism care se deplasa pe raza satului Ţânţăreni, moment în care au procedat la oprirea regulamentară a acestuia, însă conducătorul auto nu s-a conformat şi a continuat deplasarea.
Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză, iar după aproximativ 3 km, bărbatul aflat la volan a oprit în faţa unui imobil din satul Ploieştiori, declarând ulterior că acolo locuieşte.
Întrucât acesta emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În urma verificării în bazele de date s-a constatat faptul că, barbatul în vârstă de 31 de ani din comuna Blejoi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Tot noaptea trecută, în jurul orei 1.40, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Vâlcăneşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au procedat la oprirea regulamentară al unui autoturism, care circula pe DJ 218 din comuna Vâlcăneşti, pe sensul de mers Cosminele către Dumbrăveşti.
Întrucat conducătorul auto nu a oprit la semnalul acestora, poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, aproximativ 15 Km, fiind oprit de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Slănic, pe raza comunei Vărbilău.
Întrucât conducătorul auto, în persoana unui tânăr, de 19 ani din comuna Vâlcăneşti  emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Foto ilustrativ