Şoferi prahoveni depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice
La data de 2 ianuarie a.c., în jurul orei 08:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe DN 1A, pe raza municipiului Ploieşti, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani domiciliat în oraşul Băicoi. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 16:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu în oraş au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa din direcţia Bulevardul Republicii către strada Avram Iancu. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, bărbatului de 56 de ani, din oraşul Sinaia i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ