BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA.30 decembrie 2021
 
7 tineri depistaţi de poliţişti după ce ar fi sustras bunuri dintr-o locuinţă
 
La data de 29 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti au reuşit identificarea a 6 minori şi a unui major, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. 
 
În fapt, la data de 26 decembrie a.c., o femeie domiciliată în comuna Măgurele a sesizat faptul că, în perioada 17-26 decembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în interiorul locuinţei sale şi ar fi sustras bijuterii, două televizoare, cât şi alte bunuri de uz casnic. 
În urma cercetărilor efectuate au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, fiind vorba de 7 tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani. Cu ocazia depistării lor a fost recuperat şi o parte din prejudiciul cauzat, bunurile fiind predate persoanei vătămate. 
În baza probatoriului administrat, faţă de tânărul în vârstă de 18 ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. 
În cauză, poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti continuă cerectările sub aspectul sîăvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data  de 29 decembrie a.c., în jurul orei 15:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier fost sesizaţi despre faptul că pe DN 1, pe raza localităţii Băneşti, un autoturism condus de un bărbat are o deplasare sinuoasă, existând suspiciunea că şoferul s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice.  
Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, fiind oprit pe DN 1 pe raza oraşului Breaza. Cu ocazia legitimării a fost identificat conducătorul autoturismului în persoana unui bărbat în vârstă de 44 de ani din municipiul Bucureşti, constatându-se faptul că acesta emană halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Tot ieri, în jurul orei 18:30, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza municipiului Ploieşti, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în municipiu.
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Acţiune a Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice
 
La data de 29 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat controale pe raza municipiului Ploieşti, acţiunea vizând verificarea modului de desfăsurare a activităţilor economice întreprinse de diferiţi agenţi economici.
 
Cu ocazia verificării unei societăţi comerciale din municipiu, ce are ca obiect de activitate comercializarea de articole vestimentare, au fost identificate 183 de astfel de articole care erau inscripţionate cu însemnele şi denumirile unor mărci protejate pe teritoriul României, la preţuri net inferioare celor practicate pe piaţă pentru produsele autentice. 
 
De asemenea, din discuţiile purtate cu agetul economic a reieşit faptul că nu poate prezenta certificate de calitate şi conformitate, sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea, existând astfel suspiciunea că sunt contrafăcute. 
Articolele vestimentare în valoare de aproximativ 11.600 de lei au fost ridicate în vederea continuării cerectărilor. 
 
Totodată, din verificări a rezultat faptul că agentul economic nu înregistrase prin intermediul casei de marcat întreaga sumă de bani încasată din vânzări, sens în care a fost confiscată suma de 417 lei, nefiscalizată, fiindu-i aplicată o sancţiune contraenţională în conformitate cu prevederile O. G  28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. 
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute”.
 
În zona de sud a municipiului, în apropierea unui centru comercial, poliţiştii au idenificat o femeie care ofera spre vânzare articole pirotehnice, diferite categorii, fără a fi autorizată în acest sens. 
 
Articolele în cauză au fost confiscate în vederea continării cercetărilor, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”
 
Foto ilustrativ