ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.9 decembrie 2021
 
În perioada 08 – 09 decembrie, s-au înregistrat 31 misiuni din care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 14 cazuri SMURD şi 4 activităţi de îndrumare şi control.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea unui incendiu, 4 misiuni (măsuri suport COVID), 2 recunoaşteri, precum şi în alte 6 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, asigurare zonă accidente rutiere etc. 14 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Pompierii prahoveni au fost mobilizaţi pentru asigurarea măsurilor specifice la 2 accidente rutiere produse în localităţile Poienarii Burchi şi Fulga. 
În ultimele 24 de ore, din păcate 2 persoane şi-au pierdut viaţa, una într-un accident rutier produs pe DJ 144 între Floreşti şi Nedelea şi cea de-a doua a fost găsită decedată în locuinţă (bărbat de 51 de ani).
De asemenea, în ultimele 24 de ore a fost transmis un mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, referitor la prezenţa animalelor sălbatice în localitatea Buşteni (strada Bateriilor).
Acoperişul unei anexe gospodăreşti din localitatea Breaza de Jos a luat foc în miez de noapte. Alarma s-a dat în jurul orei 01:25. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii, o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Se pare că focul ar fi pornit din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Incendiul a fost localizat înainte de a se extinde la locuinţă, manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp.
Un bărbat de 65 de ani şi-a pierdut viaţa într-un cumplit accident rutier produs miercuri, în jurul orei 15:49, pe DJ 144 între localităţile Floreşti şi Nedelea. Autoturismul pe care îl conducea s-a izbit puternic de un copac, iar barbatul a decedat pe loc, în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva.
La faţa locului au fost mobilizate o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.
 
Foto ilustrativ