IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.9  decembrie 2021
Bărbat reţinut pentru furt
 
La data de 8 decembrie a.c., poliţiştii oraşului Mizil au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat în vârstă de 40 de ani, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt. 
În fapt, la data de 3 decembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat, din oraşul Mizil, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras un telefon mobil, din interiorul autoturismului personal, pe care-l lăsase dezasigurat, în faţa unei societăţi comerciale.
În baza datelor şi informaţiilor obţinute, poliţiştii au identificat persoana bănuită, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din oraşul Mizil, care a fost condus la sediul unităţii, în vederea audierii. 
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.
În urma administrării materialului probator, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet competente, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
În cauză, poliţiştii oraşului Mizil efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
Cercetat pentru furt calificat
 
La data de 8 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au reuşit identificarea şi depistarea unui bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Valea Călugărească, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat. 
În fapt, la data de 6 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-ar fi sustras din autoturismul personal, aflat într-o parcare,  un aparat de electrofuziune, o nivelă, un stativ şi un trepied, toate în valoare de 20.000 de lei. 
În urma verificărilor efectuate, persoana bănuită a fost identificată, recunoscând fapta comisă. 
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei vătămate. 
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 9.00, în timp ce efectuau activităţi pe linie rutieră, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi despre faptul că, pe DN1, pe raza localităţii Puchenii Mari a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. 
Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, care se afla parcat în afara părţii carosabile. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil pe teritoriul României. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
 
La data de 8 decembrie a.c., 2 ore mai târziu, tot poliţiştii Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au oprit pentru control, un autoturism care circula pe DN 1-E60, pe raza localităţii Bărcăneşti, pe direcţia de deplasare Bucureşti către Ploieşti. 
Întrucât conducătorul auto a prezentat un comportament neadecvat a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezenţa unor substanţe psihoactive, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
În cauză, bărbatului în vârstă de 55 de ani, din Bucureşti i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
În jurul orei 17.30, poliţiştii Secţiei rurale Cocorăşti Colţ au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Poienarii Burchii, cu privire la faptul că pe raza satului Pioreşti s-a produs un accident rutier. 
În bază sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii care în urma verificărilor efectuate, au stabilit faptul că, bărbatul în cauză ar fi condus autoturismul personal, din direcţia Poienarii Burchii către Pioreşti pe DJ 101 A, iar in dreptul unui imobil a pierdut controlul direcţiei de deplasare intrand într-un podeţ. 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 1.00, poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe strada Romană din municipiu au oprit pentru control, un autoturism la volanul caruia se afla un bărbat.
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, bărbatului în vârstă de 51 de ani, din municipiul Ploieşti i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
O oră mai târziu şi poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe strada Godeanu, din municipiu au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat.
Cu ocazia controlului, conducătorul auto a declarat faptul că deţine o dovadă de circulaţie, dar nu o are la el fizic, motiv pentru care nu o poate prezenta. 
În urma verificării în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul figurează cu starea permisului reţinut.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, bărbatului în vârstă de 33 de ani i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Poliţiştii rutieri continuă acţiunile
La data de 8 decembrie a.c., în intervalul orar 10.00-13.00 poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au acţionat pe DN1 B, pe raza localităţilor Bucov, Valea Călugărească şi Albeşti Paleologu, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, pe fondul neacordării priorităţii de trecere vehiculelor/pietonilor care au acest drept şi abaterile săvârşite de către pietoni.
Peste 30 de vehicule au fost verificate şi peste 30 de persoane legitimate.
Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.045 de lei, dintre acestea 5 la pietoni pentru traversare prin loc nepermis, 1 la nerespectarea culorii roşii a semaforului, 1 la lipsă ITP şi 1 la alte abateri.
De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere.
 
Foto ilustrativ