BULETIN   DE PRESA IJP PRAHOVA. 8 DECEMBRIE 2021

 

Tânăr de 20 de ani reţinut pentru furt
 
La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au reţinut pentru 24 de ore, un tânăr în vârstă de 20 de ani, bânuit de comiterea unei infracţiuni de furt. 
În fapt, la data de 5 decembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie, din municipiul Ploieşti, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras un telefon mobil, din interiorul autoturismului personal, pe care-l lăsase dezasigurat, în faţa imobilului unde locuieşte.
În baza datelor şi informaţiilor obţinute, poliţiştii au identificat persoana bănuită, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Municipiul Ploieşti, care a fost condus la sediul unităţii, pentru audiere. 
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.
În urma administrării materialului probator, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând în cursul zilei de azi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti în vederea luării unei alte măsuri preventive.
În cauză, poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
Dosare penale pentru comercializare articole pirotehince fără drept
 
La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova au identificat pe raza comunei Blejoi, în parcarea unui centru comercial, 2 tineri care ofereau spre vânzare articole pirotehnice, dintr-un autoturism, fără a fi autorizaţi în acest sens. 
În urma controlului efectuat a fost identificată cantitatea de aproximativ 50 de kg articole pirotehnice din categoriile F2-F4 (petarde şi baterii de artificii) în valoare de 4.200 de lei. 
În cauză, celor 2 tineri cu vârstele de 24 respectiv 26 de ani le-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare a orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
 
La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 16.50, poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au depistat în zona intersecţiei străzilor Nicolae Bălcescu cu Mihai Bravu, un bărbat care oferea spre vânzare produse pirotehnice, în mod neautorizat. 
În urma controlului, s-a stabilit faptul că este vorba de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din municipiul Ploieşti, acesta având asupra sa 56 de baghete de artificii, categoria F1, pe care le oferea spre vânzare, fără a deţine autorizaţie în acest sens.
 
Bunurile, în valoare totală de 280 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare a orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
 
Dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive
 
La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 16.40, poliţiştii Oraşului Breaza, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe strada Ocinei din oraş au oprit pentru control, un autoturism la volanul caruia se afla un bărbat.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, bărbatului în vârstă de 49 de ani, din oraşul Breaza i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
La data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 00.00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe raza localităţii Puchenii Mari au oprit pentru control, un autoturism care circula pe DJ 139, din direcţia Pietroşani către Puchenii Mari.
Întrucât conducătorul auto a prezentat un comportament neadecvat a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezenţa unor substanţe psihoactive, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, tânărului în vârstă de 20 ani, din comuna Puchenii Mari i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
Foto ilustrativ