COMUNICAT DE PRESA PENITENCIARUL PLOIESTI
 
Ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media, cu privire la fabricarea ilegală de alcool, de către persoanele private de libertate custodiate de în Penitenciarul Ploieşti,  pentru corecta informare a opiniei publice, conducerea unităţii transmite următorul comunicat :
 
            În urma unor controale inopinate recente, în camerele de deţinere, au fost identificate tentative de producere şi consum de alcool ale persoanelor private de libertate, prin fermentarea fructelor, ascunse într-un sac menajer de dimensiuni mici.
 
            Incidentul nu a fost de natură să creeze vulnerabilităţi pentru siguranţa locului de deţinere,  produsele interzise fiind descoperite în timp util, confiscate şi distruse conform legii. 
 
            Introducerea  în penitenciar, producerea, deţinerea, comercializarea sau consumul de stupefiante, băuturi alcoolice ori de substanţe toxice sunt interzise, în conformitate cu prevederile Legii 254/2013 şi a Hotărării de Guvern 157/2016, acte normative care reglementează executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. 
 
Încălcarea acestei interdicţii de către persoanele custodiate reprezintă o abatere disciplinară gravă şi se sancţionează conform legislaţiei sus-amintite. Faţă de persoanele private de libertate care se fac vinovate de încălcarea legislaţiei, a fost dispusă începerea procedurii de cercetare disciplinară.
 
Conducerea unităţii întreprinde în mod constant demersuri pentru cunoaşterea stării de spirit şi a preocupărilor persoanelor private de libertate, pentru eficientizarea acţiunilor în scopul de a preveni introducerea în unitate de bunuri şi obiecte interzise ori nepermise.
 
 
Foto cu caracter ilustrativ/zvp.ro