ACŢIUNE CU EFECTIVE MĂRITE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI ÎN CONTEXT COVID 19. 5 decembrie 2021
 
Duminica, 5 decembrie a.c., 80 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova au desfăşurat activităţi pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Prahova.        
 
În acest context au fost verificate 476 de persoane şi controlate peste 100 de autoturisme.
 
Cu ocazia activităţilor de control, au fost verificate peste 40 de societăţi comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi peste 50 de mijloace de transport persoane, de pe raza întregului judeţ. 
 
În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au aplicat în total 32 sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr.55/2020, dintre care 19 pentru nerespecatrea măsurilor de protecţie individuală şi 13 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/circulaţia, cu amenzi în valoare de 7.500  lei.
 
Acţiunile s-au desfăşurat în municipiul Ploieşti, în oraşele Sinaia, Breaza, Băicoi, Boldeşti Scăieni, Băicoi, Vălenii de Munte, Urlaţi şi Mizil dar şi în comunele Ciorani şi Cocorăşti Colţ.
 
Întrucât sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte interdicţiile privind deplasarea sau libera circulaţie.
 
Poliţiştii vor acţiona în continuare pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea oricăror evenimente negative.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ