BULETIN  INFORMATIV IJP PRAHOVA.6 decembrie 2021
Cercetat pentru furt şi ruperea de sigilii
 
La data de 5 decembrie a.c., în jurul orelor 8.00, poliţiştii din cadrul Biroul Rutier Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, din municipiu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat.
Cu ocazia controlului vehiculului, în portbagajul acestuia a fost găsită o cantitate de marfă perisabilă, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta acte de provenienţă.
In urma verificărilor s-a constatat  faptul că bărbatul este angajat al unei societăţi comerciale, iar marfa depistată provine din semiremorca, cu ajutorul căreia transporta marfa de la un depozit, la diferite magazine aparţinând aceluiaşi retailer.
De asemenea, remorca a fost găsită în zona de vest a municipiului, având aplicate două sigilii.
În cauză, bărbatului în vârstă de 48 de ani din comuna Dumbrava i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi ruperea de sigilii.
 
Dosar penal pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără autorizaţie
 
Tot ieri, în jurul orei 18:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au fost sesezaţi despre faptul că un minor în vârstă de 14 ani deranjează ordinea şi liniştea publică folosind articole pirotehnice. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde l-au identificat pe minor care se afla împreună cu tatăl său, având asupra lor aproximativ 130 de articole pirotehnice, diferite categorii, articole ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.”
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 05:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti au oprit, pentru control, pe DJ101P, pe raza comunei Filipeştii de Pădure, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 23 de ani domiciliat în judeţul Olt. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 15:00, în timp ce desfăţurau activităţi pe linie rutieră, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au fost sesizaţi despre faptul că, pe strada Republicii din oraş a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale, între două autoturisme conduse de doi bărbaţi domiciliaţi în oraşul Băicoi, respectiv în municipiul Ploieşti.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor doi conducători auto, care, în cazul celui domiciliat în oraşul Băicoi a indicat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infrcţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
La data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 15:30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunior de serviciu pe raza comunei Baba Ana, respectiv pe DJ 102 D, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani din judeţul Ialomiţa.
Cu ocazia verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având permisul de conducere anulat. 
 
La data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii oraşului Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, acţionând pe DN 1A au fost sesizaţi despre faptul că, pe raza localităţii Măgurele s-ar fi produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat autoturismul în cauză, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 74 de ani, din municipiul Ploieşti.
Întrucât conducătorul auto emena halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a  rezultat o valoare de 0,50 MG/L concentraţie de alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Noaptea trecută,  în jurul orei 00.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina  în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a rezultat o valoare de 0,72 Mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză, bărbatului în vârstă de 27 de ani, din comuna Cornu i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Foto ilustrativ