ACŢIUNI DE VERIFICARE ÎN CONTEXT COVID-19, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
Prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice sunt sănătate şi siguranţa cetăţenilor, context în care, în această perioadă sunt desfăşurate zilnic activităţi de verificare şi instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. 
Astfel, ieri, 2 decembrie, poliţiştii prahoveni împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au verificat peste 60 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, 88 de mijloace de transport persoane, cât şi 63 de obiective cum ar fi restaurante, terase, pieţe, gări şi unităţi turistice. 
Acţiunile s-au desfăşurat în municipiile Câmpina şi Ploieşti, în oraşele Sinaia, Buşteni, Comarnic, Breaza, Băicoi, Boldeşti Scăieni, Vălenii de Munte, Slănic, Urlaţi, Mizil dar şi în comunele Ciorani şi Drajna.
Pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă, poliţiştii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2000 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, după cum urmează: 
33 pentru nepurtarea măştii de protecţie
1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea
2 pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulaţie. 
Valoarea totală a acestora este de 10.500 de lei. 
Vă aducem la cunoştinţă faptul că, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie în toate spaţiile publice închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.
Totodată, este interzisă circulaţia persoanelor nevaccinate, în afara locuinţei sau gospodăriei, între orele 22.00-05.00.
Pentru sănătatea proprie şi a celor din jur, recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie dispuse de autorităţile sanitare, să poate masca de protecţie şi să evite, pe cât se poate, aglomeraţia.
Poliţiştii prahoveni continuă acţiunile pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea oricăror evenimente negative.
 
Sursa:IJP Prahova